Saturday, January 20, 2007

Patates Kayığı


Patates kayığı: Malzemeler oldukça basit. Tabakta sunumu da güzel. 4 adet orta büyüklükteki patatesi haşlıyor ve rendeliyoruz. 1 adet limonun suyunu, 3 diş ezilmiş sarımsağı, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağını, 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyonu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur gibi oluyor. Bu patates hamurundan portakal iriliğinde bir parça alıp kayık şekline getirip ortasını açıyoruz. Ben ortasına 1 adet rende havuca 7-8 adet kornişon turşusunu doğradım. 1 çay bardağı kadar haşlanmış mısır ilave edip 2 yemek kaşığı kadar mayonezle karıştırıp ortalarına doldurdum. 4 adet patatesten 3 adet kayığım oldu ama büyükçe oldular. Daha küçük yapılabilir. Eşim çok sevdi. Deneseniz beğeneceğinizi sanıyorum.

No comments: